Фондът на Тук-Там "Иди, учи и се върни" стартира. Фонд 2022 е на обща стойност над 70 000 лв. и ще подкрепи със стипендии до 10 000 лв. талантливите български младежи да продължат образованието си с магистратура в едни от най-престижните университети по света и след това да приложат наученото в България.

Процесът по кандидатстване е отворен до 14 ч. на 29 април на tuk-tam.bg/fund/tuktam.

За стипендиите

Фондът включва стипендии в следните направления:

● 5 специализирани стипендии за специалности в сферите: компютърни науки, устойчиво развитие, инженерство, както и стипендия за магистратура в Обединеното кралство;

● Общ фонд на общността на Тук-Там Клуб на стойност 30 000 лв. без ограничения за специалността и университета.

Фондът е отворен за всички български студенти. 

За Фонд "Иди, учи и се върни"

Фондът за стипендии ''Иди, учи и се върни'' e дългосрочна инвестиция в бъдещето на България.

Други възможности за финансиране

Освен за Фонд "Иди, учи и се върни" споделяме с кандидатите информация за други възможности за стипендии. Една от тях е Фонд "Стефан Стамболов".

За Тук-Там

Тук-Там е най-голямата глобална мрежа от българи, които остават свързани и ангажирани с България, независимо къде се намират. От 13 години правим България и общностите ѝ по света едно по-добро място, фокусирайки се върху образование, професионално развитие и изграждане на общности. Целта на Тук-Там е да обедини българите по света, предоставяйки възможности да инвестират средства и време в каузи, в които вярват, и да останат свързани помежду си чрез онлайн платформата www.tuk-tam.bg.

Благодарим на:

  • нашите партньори от PostScriptum, Playtech, Sensata Technologies, PwC за предоставените специализирани стипендии;
  • на нашите партньори от Фондация „Америка за България“, ЕIB European Investment Bank, Британското посолство в България, KBC, Ocean Investments, VMware, които ни помагат да реализираме Фонд "Иди, учи и се върни";
  • на bTV и Капитал Кариери за медийното партньорство.