Предаването на bTV "Фермата" представя четвъртото издание от поредицата "Алманах". По традиция това се случва всяка година на 1-ви ноември - Деня на народните будители. Събитието вече започна в "Сердика център", а водещи са Иван и Андрей. На него присъстват както всички участници от осмия сезон на "Фермата", така и участници от старите сезони. 

Тази година акцент в енциклопедията са природните богатства на България. 

"Живеем в държава, която не познаваме. Склонни сме да пренебрегваме изключителните богатства, с които тя разполага - минералните извори, които са лечебни, многообразието от билки и огромното изобилие от гъби. Природните богатства са в нашите ръце и от нас зависи да ги опазим", заяви Иван Христов, който направи връзка с кампанията на bTV "Да изчистим България заедно".

""Алманахът" стана толкова знаков за хиляди българи през годините, защото той им напомни колко са важни миналото и традициите ни", отбеляза Андрей Арнаудов и допълни, че новото издание пък ни показва колко е важно да ценим настоящето и това, сред което живеем.

""Алманахът" е сърцето и душата на "Фермата". Той беше преди "Фермата", по време на "Фермата" и ще остане и след нея", заяви още Иван.