Фестивал за почитателите на японските анимации, електронни игри и комикси се провежда в София. Всеки може да участва с костюм на любим герой или да намери приятели с общи интереси към фантастиката.

През 2016 г. хиляди фенове участваха във фестивала на фантастичните костюми и игри. Тази година събитието е озаглавено "Анивенчър КомикКон" и отново ще ни пренесе в необятния свят на комиксите и киното. Акцент е така наречения "косплей".

„Косплей е игра на костюми. Общо взето всеки, който реши, че иска да прилича на свой герой любим, независимо от игра, книга, филм, от където и да било, той може да пресъздаде неговия костюм и да заприлича на него, съответно”, обясни Искрен Кончовски.

С няколко аксесоара Искрен се превръща в персонаж от прочутата игра „Асасинс Крийд”.

Силвия Александрова е биолог, но през свободното си време обича да се превъплъщава в любимите си герои от японските анимации и комикси.

Искрен и Силвия се подготвят за фестивала "Анивенчър КомикКон", който ще се проведе в София на 9 и 10 септември. Затова отсега помислете с какъв костюм ще участвате.

Най-голямата награда на фестивала е изпращане на участник, един косплейър в "ЕвроКосплей",  най-голямото европейско състезание.

Сред специалните гости на фестивала ще са носителката на световни отличия за косплей Калипсен и актьорът от сериала "Игра на тронове" Том Влашиха.