Пуснаха под гаранция от 5000 лева полицая, който блъсна 8-годишно дете на пешеходна пътека. Близки на почерненото семейство и днес се събраха на мястото на инцидента и поискаха спешни мерки за обезопасяване на района.

Според прокуратурата шофьорът, който е и служител на МВР, е нарушил Закона за движение по пътищата, и на пешеходна пътека, по непредпазливост е причинил смъртта на 8-годишното момиче.

Снимка: bTV

По-рано през деня жители се селото се събраха и изразиха притеснението си, че пътят не е обезопасен достатъчно. Свидетели на тежкия инцидент пък разказаха, че във фаталния момент линейката се е забавила твърде много.

И днес десетки коли и тирове минават на всеки час през мястото на фаталния инцидент. Пътят от Звъничево до кръстовището на Септември и Велинград е в ремонт и всички превозни средства минават през селото. За местните това е поредният трагичен случай в района.

На пътя са монтирани необходимите пътни знаци, твърдят от пътната агенция. Пътната маркировка на пешеходната пътека е подновена миналата есен и е видима през деня.
 

Снимка: bTV

Мястото, на което 8-годишното момиче губи живота си, и днес е отрупано с цветя и свещи. Очевидци на инцидента твърдят, че има и фатално забавяне на линейката.

„За мен беше цяла вечност. Хората казват, че поне 30-35 минути“, казва .Десислава Колева

„В 11:40 ч. получаваме сигнал, в 11:51 ч. сме на място, реанимация 10 минути, 12:24 ч. сме в приемно отделение. Тези 40 минути не е пътят, а вече е в болницата“, обясни д-р Борис Манев, директор на ЦСМП- Пазарджик.
 
Разследването на случая продължава.

„По случая ще бъде приложена цялата строгост на закона. Независимо от това, че е наш служител“, заяви Стоян Темелакиев – и.д. гл. секретар на МВР.
 
„От човешка страна нещата изглеждат по един начин, от правна-по друг, тепърва ще изясняваме нещата“, каза адвокатът на полицая, блъснал детете - Любомир Любомиров.

Снимка: bTV

„Мога само да кажа, че хората много тежко го преживяват. Има много по-важни въпроси от присъдата и възмездието“, заяви Адв. Ангел Милушев, адвокат на бащата на загиналото дете.
 
А новината, че е шофьорът е пуснат под гаранция, ядоса хората в селото. Семейството днес запази мълчание.