Столичният кмет Йорданка Фандъкова възложи „контрол на контрола” по отношение на материалите и качеството на изпълнение на ремонта на столичната улица „Граф Игнатиев”.

След седмица мълчание тя говори за проблемните ремонти в столицата, предизвикали критиките на граждани и политическа опозиция.

За осъществяването на контрола са поканени компетентни представители на Университета по архитектура, строителство и геодезия. Екипът вече е бил на обекта и е направил първите огледи. „Ще разчитам на тях както по отношение на допълнителни анализи на материалите в лабораторията на УАСГ, така и по отношение на начина на изпълнение”, каза Фандъкова.

Тя допълни, че има сериозни бележки по отношение на изпълнението на задачите на строителния надзор. „Вече ги санкционирах със 100 000 лв. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора”, предупреди тя.

„Много спекулации чух през последните дни. Гражданите имат правото да се интересуват и да дават своето мнение, то е важно за мен, но спекулации от политически сили и техни привърженици не мога да приема, когато става въпрос за неверни твърдения”, подчерта кметът на София.

„Мога да приема всичко, но не мога да приема спекулациите и обвиненията в корупция. Тези, които познават и мен и работата ми, много добре знаят, че през целия си живот не съм взела една стотинка под формата на корупция”, категорична беше Фандъкова. Тя увери, че е безкомпромисна за качеството и ще продължава да е така.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!