Кметът на София Йорданка Фандъкова ще посочи в четвъртък заместника на Евгени Крусев, който подаде оставка заради ремонта на „Граф Игнатиев". Още снощи Фандъкова прие оставката му, защото като възложител носи отговорност.

Разследването срещу Евгени Крусев е за длъжностно престъпление, свързано с нарушение на Закона за обществените поръчки, обясни днес главният прокурор Сотир Цацаров. До момента на Крусев е връчена само призовка. Обвинение не му е повдигнато.

Преди месец кметът на София Йорданка Фандъква е изпратила резултатите от вътрешния одит на прокуратурата. Там се изяснява причината за смяната на материалите, използвани при ремонта на улица „Граф Игнатиев".

Кметът на София не отговори на въпрос дали ремонтът на централната улица й харесва, с мотива, че не е приключил.

По темата за чистотата на въздуха кметът съобщи, че общината ще подменя инсталациите на социално слаби семейства, които се отопляват на твърдо гориво, с газови инсталации, парно и ток, както и с печки на пелети.

„Имаме готовност да подменим на над 15 хиляди домакинства битовите инсталации за отопление, това са малко по - малко от половината от домакинствата, които се отопляват с твърдо битово гориво”, отбеляза Йорданка Фандъкова.