Журналисти от цял свят от водещи частни медии обсъждат международния дневен ред в София. bTV е домакин на срещата, която за пръв път се провежда в България.

Отразяването на войната в Украйна, изкуственият интелект и приложението на новите технологии в медиите – част от темите, които днес и утре са във фокуса на форума. Срещата събира партньорите от международната мрежа на частните телевизии в света – ENEX.

Снимка: bTV

„В ENEX ние винаги се опитаме да използваме силата на телевизии като bTV, тук в България. Вие сте експертите в разказването на истории от вашата страна. И моделът може да се приложи за Европа и целия свят“, заяви Адриан Уелс, управляващ директор на ENEX.

Снимка: bTV

Годишно ENEX осигурява над 40 000 новинарски видеа, заснети и споделени от партньорите по света. bTV е част от мрежата, заедно с над 75 медии от 50 държави. Сред тях - CBS, Sky News, RTL, Ал Арабия. Партньори са и всички телевизии от групата на Си Ем И, в която е и bTV.

„Важно е да се знае, че бТВ е единствената българска медия, която е част от мрежата на ENEX. Това означава ексклузивно видео съдържание от целия свят специално за зрителите на bTV. По същия начин, всяка една интересна история от България, разказана от журналистите на бТВ, достига до всички наши партньори“, заяви заяви Антон Хекимян – директор на „Новини, актуални предавания и спорт“, bTV Media Group.

Акцент на форума е отразяването на събитията в Европа.