Елена Йончева е внесла сигнали до прокуратурата във връзка с прехвърлянето на бизнеса на Бойко Борисов на братовчед му, с когото премиерът твърди, че не поддържа контакт, съобщиха от пресцентъра на БСП.

В сигнала се казва, че от справки по партидите на дружества, в които Борисов е имал участие като собственик или управител, става ясно,  че преди да стане кмет на Столична община и по-късно премиер, той е прехвърлил  бизнеса си именно на своя братовчед Радослав Венциславов Иванов.

Става въпрос за фирмите ИПОН 1, Борко 2000 и БИУМ 99, която от своя страна е собственик на ИПОН-Агенция за сигурност и отбрана, посочват от БСП. Подаден е и сигнал за извършени заменки в полза на братовчед му Радослав Иванов.

По -рано през деня премиерът Бойко Борисов заяви по bTV:"С единия братовчед не съм се виждал 40 г., с другите в съседните къщи не си бяхме говорили от 30 г. Сега само си махаме". Така той коментира отношенията с братовчедите си, за които се твърди, че формално притежават имот в Барселона. Според Елена Йончева къщата е свързана с премиера.