Институциите в Скопие продължават да търсят истината за фаталния инцидент край Боснек, където загинаха 45 македонски граждани. По следите на превозвача тръгна и репортерът на bTV Румен Скрински.

Той разговаря ексклузивно с македонския министър на транспорта Благой Бочварски. 

По думите му фирмата „Беса Транс“, която е собственик на злополучния автобус, е имала четири превозни средства с лиценз, но катастрофиралият не е сред тях. Заради липсващи документи в катастрофиралия автобус лицензът за международни превози на компанията ще бъде отнет. 

„Съгласно първоначалната информация на нашето Министерство на вътрешните работи автобусът няма лиценз. Фирмата „Беса Транс“ има лиценз, издаден през 2018 г. с давност до 2022 г. Вторият документ, който трябва да има всяко едно превозно средство, го няма в нашата база данни“, допълни транспортният министър. 

Бочварски заяви, че няма представа защо три от четири автобуса, пътували до Истанбул, са преминали границата между България и Северна Македония, а катастрофиралият е изостанал. 

Той обясни, че разчитат на разследването да разбере каква е точната причина за инцидента – човешка грешка или техническа неизправност.

Екипът ни установи, че „Беса Транс“ има няколко седалища в столицата Скопие. Контакт с техни представители все още не може да бъде осъществен.