Не съм казвал, че на Алепу се строи хотел. Това обяви екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро по време на изслушването му в парламента по повод спорния строеж в Созопол.

„Това, което видях по телевизията, не ми прилича на брегоукрепително съоръжение. Прилича ми на хотел. Не знам какво ще бъде", заяви Димитров, който преди ден коментира, че няма да се превръща в „екологична бухалка” и да спира строежи.

Според екоминистъра вчерашните му думи били извадени от контекста и отрече да е казвал в прав текст, че там се строи хотел.

Емил Димитров подчерта, че ръководеното от него ведомство няма да вземе отношение по въпроса, докато текат съдебните процедури, след като прокуратурата протестира разрешителното за строеж.

„Нямам правото да коментирам дейността на институциите. Не е редно да коментирам дейността на прокуратурата. Това е стратегия, която тя е възприела – да протестира разрешителното за строеж. Не ние го издаваме, а община Созопол. Когато имаме решение по този въпрос от съдебната система, ще предприемем последващите си действия“, увери министър Димитров.

Според него не е редно да прави коментар със задна дата, тъй като разрешението за стартиране на дейностите е издадено преди да заеме поста на екоминистър.

„Не бих искал да влияя по някакъв начин на един бъдещ процес, да изземвам правомощия или да излиза, че аз самият издавам присъди. Това по никакъв начин не е редно да се случва. Не коментирам, а помагам изцяло на прокуратурата във всичките ѝ действия“, допълни още Димитров.