Клип е заснел минутите след фаталната катастрофа на Околовръстното шосе. На кадрите се вижда задържаният Димитър Любенов. Той е заобиколен от двама униформени.

В предаването "Тази сутрин" още един от очевидците на сблъсъка разказа, че служителка на реда се е държала "непристойно" със шофьора, причинил удара.

На този фон Любенов днес се изправи пред съдия за разпит, а екип на bTV успя да открие полицайката Любка Гечева в дома ѝ.

Тя отказа категорично да застане пред камерата ни, след като от МВР съобщиха, че има данни тя и колегата й Георги Малински да са взели подкуп от Димитър Любенов минути преди катастрофата.

От клип, с който bTV разполага, става ясно, че двамата полицаи са били на мястото на инцидента. Патрулка с пусната сигнализация. На метри стои Димитър Любенов, заедно с двама полицаи. До тях виждаме и автомобила на Любенов - със следи от удара и отворен багажник. Единият от униформените е жена.

„Тя се държеше в неестествена близост с него - говорене, потупване по рамото, смях, кикотене, и като цяло непристойно поведение за орган на реда“, разказа свидетелката Биляна Борисова.

Полицаят Георги Малински живее в столичния квартал „Люлин“, сега ще опитаме да открием и него в дома му. И вътрешният министър коментира полицайката, но и прокуратурата.

„Подробности има. Те са в кориците на делото и трябва да ги даде прокуратурата. Апелирам да ви ги даде. Когато се търси взаимодействие между органите, полицията бяха длъжни да се съобразяват с указанията на прокурора, не защото не могат да направят нещо, а защото твърденията бяха, че това ще съботира разследването на прокуратурата“, заяви Иван Демерджиев.

На този фон Димитър Любенов днес се изправи на разпит пред съдия. По информация на bTV той е повторил показанията си, дадени пред разследващите.

„Спряха ме полицаи и не са ми искали документи за проверка. Разбрахме се да ме ескортират до някъде. За услугата поискаха 200 лева“, е заявил той.

По наша информация преди катастрофата Димитър Любенов действително е повикал шофьор от фирма за drink and drive, която ползвал постоянно. Потърсихме собственика ѝ.

Междувременно съпругата на загиналия французин беше преместена в „Пирогов“.

„Надяваме се, че крайният резултат ще бъде положителен, но не се ангажираме с каквито и да е прогнози. Това, което можем да гарантираме, е, че ще дадем най-доброто за тази пациентка“, заяви изп. директор на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров.

Екипът ни се свърза с роднините на пострадалата жена. По техни думи тя не помни почти нищо от фаталната нощ. Категорична е обаче, че Любенов "трябва да плати за престъплението си".