Трайко Трайков, обвиняем за масовия бой на столичния бул. „Владимир Вазов”, остава в ареста. Това реши тази вечер Софийският районен съд. Случаят придоби голяма известност след публикуването на кадри от мелето в социалните мрежи и след като стана ясно, че агресията на ромите се отключила от бягството на коня им.

Днес стана ясно, че Трайков има 4 предишни провинения в досието си и заради това ще остане зад решетките. Баща му Стефан Асенов излиза на свобода, защото е неосъждан.

Освен това потърпевшият Цветан Петров и приятелката му са заявили, че Асенов е пристигнал на мястото на инцидента след края на масовия бой.

Адвокатът поиска освобождаването и на Трайков с мотива, че е в лошо здравословно състояние, като показа и решение на ТЕЛК за висок процент трайно намалена трудоспособност. Съдията обаче реши, че след като това не е пречка за нанасяне на лека телесна повреда и предизвикване на масов бой в столицата, то не би следвало да бъде и причина за излизане от ареста.

Снимка: bTV

Защитата ще обжалва мярката, а прокуратурата ще иска и бащата на Трайков да бъде задържан. Съдът ще се произнесе окончателно на 14 юни.

Третият арестуван – внукът на Стефан Асенов, не е пълнолетен и с него ще работи инспектор от детската педагогическа стая.