Екстрадицията на Илиян Тодоров - съден за двойното убийство пред дискотека „Соло“ през 2009 година, ще стане на 1 март с полет от Мюнхен. Това съобщи временно изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов. 

В средата на декември стана ясно, че той ще бъде екстрадиран до България от Узбекистан. Процедурата е започнала, след като Тодоров е помилван за наложено му наказание от местните власти и предаването му към София за излежаване на присъдата вече е част от процедура, която минава през Интерпол.

След 12 години в неизвестност Тодоров беше задържан в Узбекистан, опитвайки се да мине границата през март миналата година с фалшив паспорт. След като беше арестуван, той беше осъден, но в началото на декември е бил помилван, за да може да бъде освободен от затвора и да бъде задвижена процедурата по екстрадицията му. 

През 2009 г. в центъра на София бяха убити Кирил Въжаров и Васил Александров. Инцидентът стана на метри от Съдебната палата в София, като междувременно в хода на съдебния процес Тодоров успя да напусне България. У нас той ще трябва да излежава доживотна присъда, наложена му окончателно от Върховния съд.