Двама оператори на bTV получиха специална награда за ТВ документалистика. Добромир Иванов и Борис Пинтев с високи отличия от фестивала за операторско майсторство „Златно око“. 

XI-ото издание на кинофестивала се провежда традиционно в гр. Попово. Той е с международно участие и в памет на големия български оператор Димо Коларов. Състои се на всеки две години от 1998 г. насам, а Попово е родният град на Димо Коларов. Тази година кинопрограмата беше разпределена от 6 до 8 октомври.

На официална церемония с водещи Ники Кънчев и Елена Петрова  бяха отличени със специална награда за ТВ документалистика операторите на bTV Добромир Иванов и Борис Пинтев. Сред специалните гости на фестивала бяха Ивайло Захариев, Натали Трифонова, Стефан Денолюбов и Биляна Гавазова.

Добромир Иванов за филма „Аз съм Бурнеша. Последните клетвени девици на Албания“, а Борис Пинтев за „Плочата от Битоля“. 

И двата филма бяха представени на голям екран пред публика по време на фестивала. 

Майсторството им в създаване на визуален разказ беше оценено от специално жури в състав Емил Топузов, председател и членове - проф. д-р Цветан Недков, Александру Стериан, Доц. д-р Андроника Мàртонова, Николай Мутафчиев. 

Отличия за операторско майсторство се присъждат в още няколко категории - за пълнометражни и късометражни филми и за студентски филми.

На специална вечер, посветена на Георги Парцалев, журналистът Георги Тошев представи филма и книгата си за големия български актьор.

Фестивал за операторско майсторство има само в 3 страни в Европа – България, Северна Македония и Полша.