Пиян шофьор на боклукчийски камион постигна „рекорд“ на пътя - в рамките на час беше хванат два пъти зад волана в нетрезво състояние. Това се случи първо в служебния комунален камион в село Йоаким Груево, а после в личната му кола в град Стамболийски, съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Снимка: Емил Кацаров

Мъжът е на 52 години, живее в ромската махала и там е известен с любовта си към чашката.

Съседите го описват като добър човек, който обаче обичал да пие и да кара. Самият водач се скри от екип на bTV, а близките му отказаха коментар.

Според МВР, днес около 13 ч. полицейски екип спрял за проверка служебно превозно средство в село Йоаким Груево и последвала проба с дрегер на мъжа зад волана. След като апаратът отчел над 0,8 промила, на водача бил съставен акт.

Снимка: Емил Кацаров

Връчен му е и талон за медицинско изследване. Около час по-късно обаче същият нарушител бил забелязан в град Стамболийски да управлява друг автомобил. Веднага е спрян и отново изпробван с дрегер, който този път регистрирал почти 1 промил.

На извършителя е написан втори акт за това, че управлява като вече неправоспособен водач и под въздействие на алкохол.  Колата, която се оказала негова собственост, е със свалени регистрационните табели.

Съселяни на пияния шофьор коментираха пред БТВ , че това е истински рекорд и малшанс да те хванат в рамките на час пиян в две различни превозни средства.