Остават два дни до гласуването на вота на недоверие, а политическото напрежение не стихва.

Какво е разпределението на гласовете в Народното събрание и какви са възможните ходове.

„Продължаваме промяната“ продължават да се надяват на допълнителна подкрепа, за да преодолеят вота на недоверие.

„Тук трябва да е ясен залога, дали държавата ще изпадне в криза и ще бъде управляван от новата четворна коалиция – между  ГЕРБ, ДПС и ИТН и Възраждане или ще продължим да изпълняваме приоритетите, които записахме в коалиционното споразумение“, Венко Сабрутев, депутат от ПП.

На разум се надяват и партньорите им от тройната коалиция – „Демократична България“ и БСП.

„Избори са лош вариант, през миналите избори имаше три пъти такива, имаме ли гаранции, че след избори няма да има фрагментиран парламент“, попита Иван Ченчев от БСП.

„Страната не е готова за избори, политическата система не е готова за избори и се надявам колегите от ГЕРБ и ДПС, че те не са готови да се върнат и управляват, да останат в опозиция да се поизчистят“, коментира Христо Иванов, съпредседател  на „Демократична България“.

Дори и вота на недоверие да е успешен, актуализация на бюджет ще има, увери социалният министър Георги Гьоков.

Очакванията на вносителите на вота е той да бъде успешен.

„В рамките на този парламент доста трудно би се случило ново правителство. Ние внесохме вота на недоверие заради ситуацията, която беше предизвикана от управляващото мнозинство като възможност за изход от блатото, в което сами влязоха, заедно с тях и цялата държава. Очакваме и другите партии да разберат това“, обяви Тома Биков, депутат от ГЕРБ-СДС.

Още в деня на внасяне на подписите за вота от ДПС казаха, че ще го подкрепят. И от "Възраждане" са за нови избори, казват, че винаги са действали като опозиция, а групата им е монолитна.