Известна изненада предизвика днешният дебют на Патриотична коалиция "Воля и НФСБ" в Народното събрание.

Една от причините е, че лидерите на двете партии - Веселин Марешки и Валери Симеонов през последните четири години многократно се оказваха отвъд границата на добрия тон помежду си.

Лидерът на "Воля" директно поиска оставката на Симеонов след като последният нарече майките на деца с увреждания "истерични жени". По-късно, когато лидерът на НФСБ смени вицепремиерската роля с тази на зам.-председател на парламента, Марешки обяви, че няма да доближава трибуната, защото била "осквернена".

Надали ще бъдат записани със златни букви в историята на българския парламентаризъм думите, които си размениха двамата през март 2019 г. Тогава Симеонов заяви, че Марешки "не е критерий за политическа мъжественост", на което получи отговор, че "политически измамници и проститутки нямат място в българския парламент".

Днес явно всичко е простено или поне така изглежда от думите на същия Веселин Марешки по адрес на същия Валери Симеонов: „Дай Боже, в следващия парламент патриотите да бъдат по-голяма група, по-сплотена група, по-идеалистична група, група, която да не е обвързана с всякакви корупционни… дори съмнения за корупция. В нашите партньори това беше много основно, не сме чули до момента такива неща за тях“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!