ARTE Feastival e името на нов фестивал, който ще се проведе за първи път на 20, 21 и 22 август във Велинград.

Музикална програма, комедийни стенд-ъп спектакли, демонстрации на звездни шеф готвачи на живо, младежка сцена, приключенски парк, арт зона, пазар на био производители и вълнуващ избор от забавления за цялото семейство на четири сцени, осем зони, за три дни, по 20 часа на ден!

Участие са потвърдили световни имена като Dubioza Kolektiv, Goran Bregovic, Morcheeba, Roger Sanchez, Sandy Rivera, Mahmut Orhan, Dub Pistols, Djaikovski, De-Phazz. „Контрол“, Деси Добрева, Dian Solo и Керана и Космонавтите са участниците на главната сцена от българска страна.

Младежката сцена на ARTE Feastival – Young Power Stage е с водещ Ballan и богата музикална програма - Виктория Георгиева, Михаела Филева, 100 Кила, Михаела Маринова, DARA, Павел и Венци Венц, Скандау и още.

Освен музикалната програма са планирани състезателни игри по отбори, фокусници, арт занимания, работилници, танцови занимания, магическо училище, както и образователни игри, научни класове, химически експерименти, програмиране на роботи и още много активности за любопитните младежи.

На първата по рода си фестивална комедийна сцена Comedy & Cinema Club в България ще се качат майсторите на комедията Кръстьо Лафазанов, Михаил Билалов, Георги Мамалев, Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров, Кючуков комеди шоу, Димитър Иванов-Капитана, Веселина Бабаджанкова, V for Venеtta, Стефания Колева, Богдана Трифонова и Здрава Каменова и куп други артисти, които ще разтърсят сцената и гарантирано ще оставят усмивки на лицата на публиката за дълго.

В арт зоната ще се включат графити артисти, художници и скулптори, а публиката ще може да се участва с лично творчество в арт активностите. 

Гурме гурута превземат кулинарната сцена на ARTE Feastival. Божана Кацарова, Биляна Йотовска, Джун и Рене Йошида, Стоян и Лора от Бон Апети, Бояна Рачева и Борис Тасев, Таньо Шишков, Елица Котева, Реджи Бадев, Светлана Илиева, не само ще се развихрят на Chef’s Stage, но и ще дадат шанс на гостите на фестивала да се включат в приготвянето на храната и кулинарните състезания.

Pool Stage е зоната за танци, лежерно разпускане, коктейли, сапунени мехури и музика, селектирана от топ имената DJ Sandy Rivera, DJ Mahmut Orhan и DJ Roger Sanchez.

Специален гост на тридневния празник е Imad Magician – илюзионистът от Мароко, с повече от три и половина милиона последователи в социалните мрежи.

Билетите за ARTE Feastival вече са в продажба на цени от 30 до 120 лв.