Лидерът на „Демократи за силна България“ Атанас Атанасов получи мандат да преговаря за точната формула за общо явяване на изборите през април с „Продължаваме промяната“.

Според Атанас Атанасов обединение с „Продължаваме промяната“ и всички реформаторски сили е единствената възможност за спечелване на вота и излизане от политическата криза.

Гости на форума на „Демократи за силна България“ бяха съпредседателят на ПП Кирил Петков и лидерът на „Да, България!“ Христо Иванов. Половин година, след като паднаха от власт, бившите коалиционни партньори се събраха отново.

Целта на обединението на ДСБ с ПП е да направят общ фронт срещу ГЕРБ и да спечелят властта.

„Поставяме си висока цел - първа политическа сила и първи мандат за съставяне на правителство, защото е изключително важно кой ще управлява страната до местните избори, ако ние искаме да разбием феодалните владения на ГЕРБ в големите градове“, заяви Атанас Атанасов.

Според коалиционния партньор формулата на успеха е реформаторско, проевропейско и пронатовско правителство.

„Честно казано, самите обстоятелства са най-големият аргумент. И ние, и гражданите виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата. Страната все повече губи посока“, заяви председателят на „Да, България!“ Христо Иванов.

Според „Продължаваме промяната: всичко ще се развие в следващите три месеца като лавина.

„България има много добри сили, много хора с кауза, до този момент са се фрагментирали, сега ще ги обединим и всички хора от задкулисието и от тъмния свят ще почнат да виждат, че се страхуват“, каза Кирил Петков.

Останалите две партии от коалицията „Демократична България“  - „Да, България!“ и „Зелено движение“ също ще вземат решение как да участват в обединението.

Днешното национално заседание на ДСБ възложи на общинските и областните структури на партията да водят преговори за широко обединение на демократичните сили и за общи кандидатури за предстоящите местни избори.