Успехът на следващите избори е да намерим онази формула на участие в тях, която да ни позволи да излъчим силно демократично реформаторско управление, защото виждаме, че и в политиката няма вакуум. Ако не можем да наложим такова управление, властта отива другаде. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов.

Той е поканен  като гост на националното съвещание на „Демократи за силна България“, на което трябва да вземат решение дали да се коалират с „Продължаваме промяната“ на изборите през април.

„И ние, и гражданите виждаме какво става, когато властта се въргаля на улицата. Страната все повече губи посока. България трябва да приеме изменение в Кодекса на застраховането, които да отговорят на очакването на нашите партньори в ЕС и не го прави заради интересите на Алексей Петров“, заяви още Иванов.

Той добави, че „Да, България!“ ще обсъжда мандат за преговори.

„Не очаквам листите да бъдат определящи, определяща е политиката. Отново се препъваме по пътя към еврозоната“, каза съпредседателят на „Демократична България“

Христо Иванов заяви, че ГЕРБ са провалили кворума в залата на НС за приемането на изменение на Закона за съдебната власт и обясни, че не е бил в залата, защото е бил на среща за еврозоната.

„На кого му е важна съдебната реформа и на кого му е важна да я спре се видя много добре“, добави Иванов.

Припомняме, че по-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви: „какъв факт е, че когато ще гласуваме съдебната реформа, Христо Иванов има по-важна работа вместо да е в зала за кворума. Господата Кирил и Асен ги няма в зала целия ден. Няма да допускаме вече лъжите и фантасмагориите. Аз къща в Барселона нямам, не съм имал, нямал съм и кюлчета. И чакам с нетърпение испанците да се произнесат, ако не са се произнесли вече.“