Третият мандат продължава да бъде тема №1 за всички партии в Народното събрание. Оказва се, че всички имат желание да получат папката. Екип на bTV следи какви са прогнозите и коментарите за евентуално съставяне на кабинет. 

След като вчера Бойко Борисов предложи подкрепа за мандат на ДБ и писмено споразумение, днес те му отговориха. 

„Бихме поставили пет големи национални задачи. Нито ще търсим, нито ще приемаме подкрепа. Не става дума за политическо правителство, при което една политическа сила излъчва собствен кабинет и търси подкрепа за него“, каза Христо Иванов съпредседател на ДБ.

„Никога не съм целувал ръка на Бойко Борисов и няма да я целувам“, каза Атанас Атанасов от ДБ.

ГЕРБ отговориха, че подкрепата трябва да бъде поискана, и за да я има, други трябва да ги няма.

„Как се дава подкрепа без да бъде потърсена. Няма да приемем правителство, в което участват Кирил Петков и Асен Василев“, каза Даниел Митов от ГЕРБ.

Кандидатите за взимане на третия мандат се оказаха много.

„Разбира се, че ДПС е готова“, каза Мустафа Карадайъ от ДПС.

„Ще го подкрепим с удоволствие в момента, в който решат да насрочат референдум за въвеждането на еврото и отменят сделката с Украйна за предоставянето на оръжие“, каза Костадин Костадинов от „Възраждане“.

Български възход“ призоваха за компромиси, а Кирил Петков от ПП каза, че обединение и подкрепа в нещо, в което участва ГЕРБ, е невъзможно. БСП пък казаха, че ще свикат първо националните си органи, и тогава ще решат какво да правят, ако получат третия мандат.