Дрогираният без книжка, който рани двама полицаи при опасна гонка в Бургаско в неделя, е имал десетгодишен стаж на пътя. Без документи според негови съседи.

В родното му село Джинот се срещаме с бабата на 29-годишния мъж. 70-годишната Мария Петрова научава от нас, че внукът й е задържан. Видяла го за последно вчера.

- Шофьорска книжка има ли?
- Ами по едно време се гласеше да взема, но да ти кажа нищо не знам.
- А откъде е взел колата?
- На баща му сигурно. Той до късно беше у нас.
- Каза ли ви, че ще ходи в Бургас?
- Не.

Стоян бил добро дете, но се променил след смъртта на баща си. Приятели го подвели по лош път, казва баба му пред bTV.

- Няма кой да ги изгони от нас, събират се и стоят.
- Наркотици да сте чувала, да знаете?
- Не, ама откъде да знам, като не го виждаме.

Вчера 29-годишният шофьор вдигна на крак пет полицейски екипа в 40-километрова гонка. Тя започва на главния път Созопол - Бургас, където автомобилът профучава с висока скорост покрай КПП „Пода“. Там шофьорът не спира на подаден сигнал на гранични полицаи, блъска автомобила им и продължава към Бургас. Влиза в града през пътен възел Юг, минава по околовръстното шосе, край ромската махала и стадион Черноморец и отново през пътен възел Юг продължава за Върли бряг. Екшънът приключва в жилищен блок в Средец, където шофьорът е задържан. Пробите показват, че е под въздействие на два наркотика. Ранени са двама полицаи.

В родното му село е публична тайна, че Стоян кара без книжка. Въпреки това никой не е подал сигнал.

Шофьорът, който е криминално проявен и осъждан за кражби, е задържан за 72 часа. От прокуратурата в Бургас ще искат за него постоянна мярка "задържане под стража".