По пътя към зрителите в момента върви най-новият български филм „Доза щастие”. Лентата е по действителен случай и разказва невероятната и напълно истинска история на Весела Тотева – момиче, което търси щастието, но намира ада. И минава през него. 

„Филмът разказва за нейната борба с наркотиците и за това как успява да ги пребори. И как успява да излезе чиста от цялото това нещо и как успява да започне един пълноценен и истински живот след това”, разказва Яна Титова – сценарист и режисьор на филма.

Въпреки болезнената тема за зависимостта и наркотиците, режисьорът Яна Титова определя филма като цветен и емоционален, но и предупреждаващ за бездната, към която може да ни заведе едно на пръв поглед незначително решение или действие.

„Самата история и самата Весела е много откровена. Говори за всички неща, през които е минала, без абсолютно никакъв свян, по един много различен начин поне за мен от всичко, което съм чела по темата за наркотиците. Така описва тази зависимост и аз за първи път я разбрах за себе си и успях как да кажа да стана съпричастна с хората, които минават през това”, допълва Яна Титова. 

Главната роля е поверена на актрисата Валентина Каролева, която без дубльор изпълнява дори опасните каскади във филма. 

Звездата от филма „Възвишение” Алек Алексиев играе съпругът на младата Весела, но освен актьор, той е и продуцент на проекта.  

По думите му това е филм за надежда, за това как човек наистина може да премине през всичко, стига да има воля и вяра в себе си и да бъде заобиколен от верните и правилните хора.

„За първи път съм в такъв проект, в който имам възможността да играя човек, с когото съм се срещал, с когото съм прекарвал време, който носи доброта в себе си и наистина е олицетворение на доброто и надеждата”, обясни Алек.