Жена беше убита след домашно насилие във Варна. Престъплението е извършено в къща в квартал Аспарухово.

Тежкото престъпление е разкрито само за часове. Мъжът и жената са живели в къща в квартала на семейни начала. Нанесли са се тук преди по-малко от 2 месеца. До момента в полицията не са постъпвали сигнали за домашно насилие от жертвата.

57-годишният Атанас и 51-годишната Йорданка се запознали в социална мрежа, а дружбата им прераснала в съжителство. След пререкание снощи мъжът с юмруци пребил жената до смърт.

За извършеното престъпление има подадени два сигнала, съобщи  началникът на полицията в крайморския град старши комисар Даниел Пашов. По думите му единият е от дъщерята на задържания. Другият - от погребалната агенция, извикана да се погрижи за тленните останки на жената.

Пашов уточни, че няма данни за това домакинство да са получавани сигнали в полицията за домашно насилие. В хода на разследването обаче е станало ясно, че такова е имало.

Съседите не са чували разправии между двамата, но казват, че редовно употребявали алкохол. 

Обвинението отчита, че убийството е извършено в условията на домашно насилие, за което Наказателният кодекс вече предвижда затвор от 15 до 20 години или до живот.

Извършителят е задържан за 24 часа, разследването продължава.