Две убийства са разкрити във Варна през последните часове, а извършителите са задържани, съобщи апелативният прокурор Владимир Чавдаров. На представянето на резултатите от разследванията присъства и заместник главният прокурор Иван Гешев.

Едното тежко престъпление е извършено снощи, но за часове е разкрито. В квартал "Аспарухово" мъж е пребил с юмруци жената, с която живеел на съпружески начала. По думите на Чавдаров двамата са се запознали чрез социална мрежа и мъжът от Пазарджик се е пренесъл във Варна преди около два месеца.

Другият  случай касае започнатото преди повече от десет дни досъдебно производство, в което в гора в близост до Варна е намерен почти заровен труп на мъж. Трупът е идентифициран, а извършителят на престъплението вече е задържан.

Той е съсед по вила на убития мъж, а помежду им от дълго време е имало конфликт. Задържаният за убийството е мъж на 91 години, а жертвата е на 56 години.

По-младият мъж е тормозел своя съсед като го е крадял и заплашвал, а понякога дори му нанасял побой.

При последната им среща в дома на обвиняемия във вилна зона в местността Добрева чешма, той е нападнал с винкел жертвата си. Трупът на 56-годишния мъж е бил пренесен с лек автомобил в гората между Генерал Кантарджиево и Орешак, където е открит от полицията.

Имаме проблем с битовата престъпност в България, коментира зам.-главният прокурор Иван Гешев. Имаме проблем с битовата престъпност, с това, което става в малките населени места, и държавата е в дълг към хората, живеещи там, посочи Гешев.