Бариерата в парк „Росенец“ беше премахната, но продължава да няма свободен достъп до имението, свързвано с Ахмед Доган. Почетният председател на ДПС е вътре и покани екипа на bTV да снима скандалната плажна ивица, станала известна със злополучното акостиране на Христо Иванов.

Пускат ни в имота само с условие да не снимаме почетния лидер на ДПС. Получаваме покана от архитект Калин Тихолов, създателят на имението. Малкият кей завършва със синя стъклена пирамида, целта на която е да генерира енергия. Вляво от нея е пясъчната ивица.

Вече е сложена преграда между частния имот и така наречения плаж в парк Росенец, плажната ивица тук със сигурност няма 200 квадратни метра.

Пълно е със зеленина и рози, за които се грижи лично Ахмед Доган. Той ще остане и утре в сградата. От Младежкото ДПС се организирали също да присъстват в негова защита. Охраната от НСО не била по негово желание там, а случаят с Христо Иванов смята за провокация.

Въпреки това, знамето е оставено забито да се вее на пясъка. За влизането на страната ни в чакалнята на еврозоната смята, че не е особена гордост и че нищо няма да се промени, защото българският народ винаги търси месия да го спаси.

В огромен парник около имението лидерът на ДПС отглежда био краставици и домати. А за сградата и земята твърди, че всичко е законно, закупено от пенсионния фонд на приватизирания Нефтозавод.

Затова и в непосредствена близост се намират резервоарите, където разтоварват танкерите петрол. Отказа да бъде сниман, но разговаря с екипа ни на чаша кафе.

Надява се утрешното масово плажуване до неговото имение да не доведе до ескалации и сблъсъци.