Районът около историческата крепост Бoженишки урвич от днес е още по-приятно място за разходка. Десетки малки и големи доброволци запретнаха ръкави в името на добрия пример.

Снимка: bTV

Бoженишки урвич е за тези, които обичат историята, природата и разходките по сянка.

Вече е чисто, с боядисани беседки и нови кошчета.

Снимка: bTV

За птиците има къщички и хранилки, греещи в пъстри цветове като децата, които ги оцветиха.

„Ние ще продължим до 18 септември, когато е световният ден на почистването да правим добри дела с наши приятели и партньори на различни места в цялата страна“, каза Мария Лазарова, мениджър социални проекти - bTV Media Group.

Снимка: bTV

Организатор е община Ботевград, която е в очакване и на фолклорния фестивал тук в последната събота на август.

За разлика от тези, които оставят следи от боклук, днес доброволците на Боженишки урвич оставиха добра следа и върху специално сърце

Всички, които искат да покажат своя добър пример, могат да отбележат своята акция на картата на сайта ни.

Новият социално отговорен проект „Добрият пример“ на bTV Media Group популяризира целогодишно инициативите, които доказват, че доброто се случва навсякъде около нас и има силата да променя света всеки ден, благодарение на всяко индивидуално усилие. Той е естествено продължение на емблематичната инициатива „Да изчистим България заедно“, като основният фокус отново е насочен върху личната отговорност - към природата и околните, и приноса в грижата за бъдещето и възпитанието на децата.