Арестуваха лекар от Добрич за детска порнография. Д-р Артур Полшиков е засечен от ГДБОП да разпространява материалите по време на нощни дежурства от болницата, в която работи.

Службите засичат, че от IP-адрес от добричка болница се теглят и разпространяват файлове със сексуална експлоатация на деца – на видима възраст под 14 години.

Според ГДБОП Д-р Артур Полшиков е използвал Wi-Fi мрежата на болницата и така е разпространявал над 16 терабайта порнография в продължение на 5 месеца.

52-годишният мъж е руски гражданин, завършва в Тверската медицинска академия. От 2016 г. работи в Добрич като специализант в хирургията.„В Хирургия и в Спешно отделение дава дежурства. В двете отделения работи. Това, което от колеги съм чувал – тих, скромен, не съм чувал за конфликти“, разказа директорът на лечебното заведение д-р Светозар Байчев.

При претърсването в дома и в кабинета му са открити 3 лаптопа с над 1 терабайт порнофайлове с деца.

Д-р Полшиков живее със съпругата си под наем в таванско помещение на кооперация. Съседи казват пред камерата на bTV, че не го познават добре.

Лекарят е задържан за 24 часа. Прокуратурата в Добрич му забрани да напуска страната и му наложи гаранция от 1000 лева. Ако вината му бъде доказана, го очаква затвор до две години и глоба до 3000 лева.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!