Строителните дейности на пътя към Дивотинския манастир "Света Троица" ще са приключили до края на август, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери обекта. Ремонтът върви по график, положен e първият слой асфалт.

1,2 км е участъкът, който се ремонтира и води до Дивотинския манастир. Това е един от най-красивите манастири на територията на Столичната община. Поддържа се много добре, посочи Фандъкова и покани всички софиянци и гости на града да го посетят.

По-голямата част от средствата за ремонта бяха отпуснати от предишното правителство - 600 хил. лв., съфинансирането на Столичната община е в размер на 50 хил. лв.

Предишното правителство инициира и ремонта на пътя към Клисурския манастир - другият знаков манастир на територията на район "Банкя", каза Фандъкова, цитирана от БТА.

По думите ѝ една от най-важните дейности е почистването на канавките, за да няма проблеми с отводнителните системи при първите по-сериозни валежи.

В отговор на въпрос за ремонта на централната улица "Шишман" Фандъкова посочи, че дейностите вървят по график, продължава работата на "Софийска вода" и "Топлофикация", които вървят в срок.

Кметът посочи, че все още Столичната община няма одобрение за обявяване на процедурата за избор на изпълнител за настилките и това забавя ремонта.

"Ако не успеем до есента, ще направим така, че хората поне да могат да преминават, като поставим временни настилки", каза кметът.