Три големи ремонта започват в София. От 8-ми май се затваря северното платно на булевард "Тодор Каблешков" между улица "Костенски водопад" и булевард "България".

Няколко дни по-късно, на 12-ти май, започва работата по улица "Николай Коперник" в Слатина между "Шипченски проход" и улица "Гео Милев".

И ремонтът, който ще продължи най-дълго - на централната улица "Цар Шишман", където от понеделник топлата вода спира за пет месеца. 

"Като ще сме пет месеца без топла вода, няма да се къпем", казва жител на улица Шишман.

Снимка: btvnovinite.bg

"Моля да ни извините за причиненото неудобство". На всяка сграда на улицата общината информира за ремонта и се извинява. 

Понеже е в сърцето на София, "Шишман" е една от първите улици, до които навремето са били прокарани топла вода и канализация. Канализацията е на 120 години, а топлопроводът - на 70. Ремонтът не може повече да чака. От живеещите на "Шишман" се иска да потърпят. 

От "Топлофикация" са наясно, че гражданите ще са без топла вода в условия на епидемия, но техническото изпълнение по ремонта е максимално скъсено - пет месеца.

Тези, които живеят на "Шишман" близо до "Аксаков" ще имат топла вода по-рано, на третия месец, защото там миналата година бе правен ремонт и част от колекторите подменени. За останалите - топлата вода ще е през септември.