ДНК проба категорично потвърждава, че 21-годишният Мартин Трифонов е изнасилил 7-годишното момиче в Сотиря.

Той остава в сливенската болница под засилена полицейска охрана. Достъп до него имат само разследващите и медицинският персонал. Той е окован с белезници и не може да напуска стаята дори с полицейска охрана.

Екип на bTV се срещна със служебния му защитник Димитър Димитров. Пред него Трифонов е признал вината си. Разказал с подробности извършеното от него и какво точно се е случило. Адвокатът каза, че това са „смразяващи детайли” за престъплението, които не иска да коментира.

Мартин казал още, че осъзнава тежкото престъпление, както и че съжалява за действията си.

Снимка: btvnovinite.bg

Всичко, което заподозреният е разказал, тепърва ще бъде проверено доколко отговаря на истината. За целта ще бъде проведен следствен експеримент на мястото на престъплението, който ще повтори в детайли случилото се и ще покаже дали казаното от него съвпада.

"Напълно признава вината, осъзнава това, което е извършил и съжалява за стореното. В повечето случаи това е защитна теза на извършителя на престъплението. Добре разсъждава, услужлива памет има, така че за мен е напълно нормален. Той е наблюдавал детето и е взел решение да извърши това престъпление”, каза Димитър Димитров.

Снимка: btvnovinite.bg

Адвокатът за първи път в работата си се сблъсква с такова престъпление, извършено с подобна жестокост. На мнение е, че Мартин Трифонов ще получи доживотна присъда без право на помилване.

В понеделник в болницата ще има изнесено заседание, на което прокуратурата ще поиска за Трифонов постоянна мярка „задържане под стража”. Заради здравословното му състояние заседанието няма да бъде в съда, както обичайно, а в лечебното заведение.

Снимка: btvnovinite.bg

Утре е и ден на траур в Община Сливен, а от 17 ч. близките на момиченцето се събират на бдение пред сградата на общината.