Тази сутрин започна доста по-меко от вчерашната, но не и в столицата. Температурата в София пак падна до минус 10 градуса.

Днес в Дунавската равнина и източните райони остава доста ветровито, като вятърът вече ще е от северозапад. В тези части от страната ще има и повече облаци, но поне няма да вали. В останалите райони слънцето ще е по-смело.

Освен че вятърът ще е по-слаб и температурите ще се повишат. През деня термометрите ще показват предимно между 3 и 6 градуса, в югозападните части до към 8.

В планините денят отново започва доста ветровито, но постепенно севернякът ще отслабва. Слънцето щедро ще ги огрява, като повече облаци ще се появят след обяд над Стара планина. Температурите и там ще омекнат и по курортите ще са около минус 1 минус 2 градуса.

Снимка: bTV

Истинското затопляне ще започне утре. Тогава, освен че температурите още ще се повишат и вятърът в източните части най-накрая постепенно ще стихне. В Западна и Централна България слънцето уверено ще напича, докато над Източна ще има повече облаци.

В събота вятърът вече ще стане южен и температурите през деня ще са около и над 10 градуса. Сутринта ще е слънчево, но след обяд ще започнат да се появяват облаци. В неделя вече съвсем ще се заоблачи и от югозапад ще завали.

В първият ден от новата седмица ще вали вече навсякъде, а температурите малко ще се понижат, но съвсем за кратко.