Днес е международният ден на майстор-готвачите. Какво кара млади успели хора да изоставят престижните си професии и да се посветят на кулинарното изкуство?

Екатерина Василева е актриса в кукления театър. Тя вярва, че кулинарията е новото предизвикателство, което ще я срещне с вълнуващи хора и култури.

„Когато започнах моят шеф тук ми каза "Катя, това не е сцена, тук не очаквай аплодисменти", обаче в един момент усетих, че има моменти когато някой те похвали или се усещаш все по-стабилен и по-стабилен, това са моите аплодисменти”, сподели Екатерина.

Ив-анджело пък е двукратен шампион по бокс. Загърбва спортната кариера и се отдава на хобито, което ще превърне в професия. Наскоро се връща от стаж в Бавария – в четвъртия най-добър ресторант в света.

Стажовете в най-престижните Мишлен ресторанти в Европа срещат студентите и със световни знаменитости.„Готвихме за Ева Лонгория. Беше изключително, защото тя е много красива успешна жена. Хора като нея ценят храната и няма място за грешки”, коментира Улви Караязъ.

Какво прави кулинарията толкова популярна през последните години? Станислав Кубарев, преподавател в Института по кулинарни изкуства, коментира, че храната е средство за удоволствие и да приготвяш хубава храна с качествени продукти и да доставяш удоволствие на другите прави самите нас удовлетворени и щастливи.