Съдът в Бургас наложи мярка за неотклонение „домашен арест“ на директора на училището в Ново Паничарево, който беше задържан по обвинение в блудство с ученичка, съобщи кореспондентът на bTV в региона Лора Стаматис.

Прокуратурата искаше постоянно задържане, но според магистратите представените доказателства – два аудиозаписа, направени с мобилен телефон, не са достатъчни за по-тежка мярка

58-годишният Христо Радев беше задържан в понеделник по време на следобедните занимания на учениците, след като 14-годишното момиче го обвини в блудство.

Твърдеше се, че момичето има видеозапис, но днес се оказа, че става въпрос за два аудиозаписа. На единия се чува само момичешки глас, а на другия – спор между двама мъже и жена.

Според прокуратурата записите са достатъчно доказателство срещу директора. Според него и защитата му обаче става въпрос за добре планирана манипулация от няколко ромски семейства, на които той издействал наказания през годините.

Снимка: bTV

След три денонощия в ареста бившият вече директор каза своята истина – момичето няколко пъти влизало в кабинета му без основателна причина.

„Дойде за малко, питаше ме нещо и тръгна... не помня всички думи, тя тогава настояваше: „Ама недейте прави така, недейте, вие сте директор!“. Моята версия е, че няма нищо и ще чакам истината да излезе наяве“, каза днес Радев.

Още вчера прокуратурата обяви, че има достатъчно доказателства за задържането му и че в синя стая, в присъствието на психолог, се разпитват още три момичета, за които има информация, че са жертва на директора.

Учители от училището пък заявиха, че не вярват на обвиненията и че оплакалото се момиче било „артистка“.

„Не вярвам на това, което се твърди в момента. Момичето наистина е палаво, много пъти съм влизала в час и не съм я сварвала на чина да пише в час, по-буйна е“, коментира днес Мими Михайлова, която е обществен възпитател в училището.

Междувременно бащата на ученичката съобщи, че е потърсил обяснение от директора и той му се е извинил.

Ако бъде признат за виновен, Радев може да получи до осем години затвор.

Докато съдът излезе с решение, с учениците ще работят психолози.