След първите изборни резултати, които дават голяма, но недостатъчна за самостоятелна власт преднина на ГЕРБ, от партията на Бойко Борисов не излъчиха говорител в изборната нощ, а повериха това на коалиционния си партньор Любен Дилов-син от „Гергьовден“.

„В момента е една много весела ситуация – всички празнуват, всички се поздравяват, говорят, правят проекти за кабинети. Изборите, които току-що завършиха, струват около 150 млн. Ако има нови избори, те ще струват още минимум 100 млн. Ще има и президентски избори, които ще струват минимум 100 млн. Важно е, като поизтрезенеем, да си дадем сметка можем ли да похарчим 350 млн. в рамките на тази година“, заяви пред централата на ГЕРБ Дилов.

Според него важното след този вот е, че има толкова много формации в този парламент.

Снимка: Ладислав Цветков

Защо Бойко Борисов не е пред камерите и никой от ГЕРБ не е до него? Любен Дилов-син отбеляза, че това са пети поредни парламентарни избори, спечелени от формацията на Бойко Борисов и общо 14-ти вот на сметката на политическата сила и не е нужно да се напомня това, а партията ще има изявление след официални резултати.