"Може би съм била повече от допустимото емоционална в разговора си с еколога Петко Цветков. Зрителите на bTV и радиослушателите знаят, че винаги съм била журналист с позиция. Проявявала съм емоционалност при много други теми и се радвам, че форматът на предаването „Нека говорят...”, който е развлекателен, а не публицистичен, го позволява. Извинявам се на всички млади българи, които лягаха пред багерите на Иракли и които пазят Витоша. Не съм искала да нагрубя никого", се казва в позицията на Диана Найденова по повод нейно интервю, излъчено на 17 юни в предаването „Нека говорят...” по bTV.

Г-жа Найденова е изгледала няколко пъти записа с гостуването на г-н Цветков. "Той нападна bTV. Просто исках да чуя от организаторите на протеста: "Съжаляваме, че колегата ви Иван Филчев е с комоцио", допълва журналистът.

"Не съм дебелокож човек, който ще изяде един еколог. Никоя кауза обаче не трябва да бъде плащана с юмруци", казва Найденова, която става свидетел на друг инцидент по време на протеста. На третия ден от блокадата на „Орлов мост” тя попада в задръстването, което задържа линейка по пътя й да помогне на дете, получило гърч.

Тази неделя, 24 юни, в предаването "Нека говорят с Росен Петров" журналистът ще направи допълнителни разяснения на своята позиция.