500 деца със слухови затруднения учат и живеят в специализираното училище в София. Там те постъпват от двегодишни и си тръгват при навършване на пълнолетие.

Едно от тези деца е 8-годишната Ива, която губи баща си при трагедията на Бакаджика преди три години. Тогава спирчаките на автобус отказват и той се вряза в тълпа от хора, като уби 18 души. Ива е родена без възможност да чува. След като получава кохлеарни импланти, специалисти я въвеждат в света на звука.

Момиченцето иска да бъде певица, въпреки проблемите си. За около месец педагогът Камелия Трифонова обучава Ива и съучениците й да пеят българския химн, а идеята е на екипа на „Шоуто на Слави”.

Педагогът разкри, че много би и помогнало интерактивното обучение, но и сега се справя рисувайки по дъска. Камелия Трифонова допълни, че училището има най-голяма нужда от слухова апаратура за индивидуална и групова работа.

Засега децата рядко виждат компютър и в игрите също разчитат на въображението си. През зимата не излизат често от пасниона, а и в двора няма нищо, с което да се забавляват.