Полицай на 2021 г. стана главен инспектор Десислава Викторова - началник на сектор „Престъпления против личността” към отдел „Криминална полиция” при Главна дирекция „Национална полиция”. Наградата ѝ беше връчена лично от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за показани високи професионални резултати. 

Благодарение на нейната работа е разкрито престъпление, което потресе България в първите часове на 2021 г. На 1 януари около 1 ч. след полунощ в Ловеч, на паркинг пред жилищна кооперация неизвестен прострелва жена, докато играе хоро. Под нейно ръководство извършителят на престъплението е установен и задържан. 

„През цялата 2021 г., отново с нейното пряко участие и под методическото ѝ ръководство, са разкрити редица случаи на тежки криминални престъпления.

Работата по повечето от тях е осъществена при динамични условия и в кратък период от време с включването на голям брой сили и средства, ангажирани в разследването“, посочват от МВР.

Старши инспектор Петър Петров - началник на участък „Балван“ при ОДМВР - Велико Търново е отличен за работата си по разкриването на извършено жестоко убийство на чужд гражданин. Новината имаше широк отзвук в наши и чужди медии.

Инспектор Свилен Трифонов – разузнавач в отдел „Криминална полиция“ при Главна дирекция “Национална полиция” беше награден за организацията и участието в 17 специализирани полицейски операции, в резултат на които са открити и иззети различни по вид и количества наркотици.

Отличен беше и инспектор Светослав Рангелов - старши разследващ полицай в отдел „Разследване” при СДВР, който е работил по 46 досъдебни производства през годината. Приключил е 29, от които 15 с мнение за изготвяне на обвинителен акт и предаване на обвиняемите на съд.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!