Поправките в Закона за енергетиката се правят в Народното събрание, а не от Теменужка Петкова. Така премиерът коментира поисканата от бизнеса оставка на министъра на енергетиката.

„В рамките на днешния и утрешния ден, до парламентарния ден в понеделник, ние като партия ще имаме решение какво да гласуват по промените в Закона за енергетиката“, увери премиерът по повод казуса с Теменужка Петкова.

"Поправките стават в Народното събрание, не ги прави Теменужка Петкова. Имаме имейл от ЕК, който е обсъждан, ще разгледаме този казус", коментира още Борисов.

„Спорят за едни 45 млн. лв. Едните казват, че им се дължат, другите не. Не знам и не мога да бъда категоричен", отбеляза Борисов за спорните поправки в Закона за енергетиката, приети на първо четене.

Вчера стана ясно, че работодателски организации искат оставката на министъра на енергетиката. Мотивът им е, че на бизнеса няма да бъдат възстановени над 45 млн. лева, след като "Газпром" възстанови парите на "Булгаргаз" заради поевтиняването на газа.