Депутатите гласуваха прекратяването на правомощията на Христо Иванов, след като той подаде заявление за напускане на 50-ото Народно събрание. То беше депозирано в деловодството на парламента.

„Искам всички да застанем на висотата на парламентарната трибуна и да благодарим на Христо Иванов, че въпреки всичките трудности и различия той беше един диалогичен народен представител, с когото всички сме имали възможност да работим.  За мен беше чест да бъда рамо до рамо с него“.

 Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

„Ако всеки народен представител направи промяна в България с размера на тази, която Христо Иванов направи, България ще бъде различна държава“, каза Петков.

 Той благодари на Христо Иванов и пожела „всеки един от нас да има поне такава значима роля в развитието на тази държава“.

Спорът се прехвърли от оставката на депутат към въпроса кой с кого може да управлява. От ПП-ДБ отново критикуваха ИТН за подкрепата им за Рая Назарян. 

"Вашият единствен план е да си попълнете джоба с жълти стотинки", заяви Манол Пейков от ПП-ДБ.

"Шутът на парламента каза, че ще направим Назарян премиер. Да им напомня ли, че те промениха Конституцията", посочи Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

От БСП дойде призив. 

"Нека не принизяваме нивото на най-високата трибуна, положението е изключително сложно и трудно", заяви Борислав Гуцанов, председател на ПГ на БСП.

Все пак оставката на Христо Иванов беше приета единодушно. 

Все още не е ясно дали, как и с кого от ГЕРБ-СДС ще продължат преговорите за техен кабинет с първия мандат.