Протестите за оставката на Кабинета и на главния прокурор продължават в София и цялата страна. Днес е 35-ият ден от демонстрациите в София.

Блокадите в столицата отново са три, след като снощи протестиращите затвориха кръстовището пред Софийския университет. Това наложи отново промени в градския транспорт.

Временно беше затруднено и движението по магистрала "Тракия" заради протестно автошествие.

Протест имаше и пред германското посолство в София.

Протестният ден на „Орлов мост“ премина спокойно и без провокации. Хората са категорични, че няма да оттеглят палатковия лагер.

Палатките днес са малко повече, отколкото предишните дни. Остават загражденията, хората продължават се притесняват, че палатковият лагер може да бъде раздигнат от полицията.

Николай Филипов живее във Великобритания, върнал се е в у нас, за да протестира.

„Съдбата на страната ни е в ръцете на гражданите. Невъзможно е с лелки с бастуни и хора с шишета с водки да ни изгонят оттук“, каза Николай Филипов.

Снимка: Ладислав Цветков

В столицата много линии на градския транспорт са с променен маршрут заради протестните блокади.

В социалните мрежи организаторите обявиха, че имат нужда от храна и вода за блокадите, както и от хора на място.

Снимка: Ладислав Цветков

Те обявиха и конкурс за детска рисунка на асфалт пред Софийския университет и призоваха барикадираните места да се превърнат в  свободна спортна зона и място за четене и разменяне на книги.

Трафикът в столицата в пикови часове е затруднен. Най-голямо задръстване се образува по булевардите „Данаил Николаев“ и „Ситняково“.

Снимка: Ладислав Цветков

Временно беше затруднено и движението по магистрала „Тракия“ заради протестно автошествие.

С протестна демонстрация пред Министерския съвет по-рано днес от партия МИР поискаха въвеждане на машинното гласуване.

За утре е планирана блокада на Народното събрание, където депутатите се събират в 9 ч. сутринта за извенръдно заседоние.