София осъмна отново с блокирано кръстовище на Ректората. Това се случи снощи около 21:30 ч. вечерта. Вече по традиция шествието тръгва от Министерския съвет, протестиращите преминаха по жълтите павета и покрай Народното събрание. Снощи те се разделиха на две групи.

Едните продължиха да шестват към палатковия лагер на „Орлов мост“, а част от тях разпънаха палатки на кръстовището пред Ректората и блокираха движението.

За първи път то беше затворено от майките от инициативата „Системата ни убива“ на 1 август вечерта, но след това те доброволно вдигнаха палатките си и се преместиха пред Министерския съвет.

Отново са променени маршрутите на част от линиите на градския транспорт в столицата, заради блокирани от протестиращите граждани кръстовища на „Орлов мост“ и на бул. „Васил Левски“ и бул. „Цар Освободител“.

Автобусните линии 72, 76, 84, 94, 184, 204, 304 и 604 и тролейбусните линии 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са отклонени по различни маршрути.

В 34-тия ден от протестите недоволството под прозорците на властта продължи, въпреки уверенията на премиера за скорошни решения.

Снимка: БГНЕС

С отворени писма към протеста се присъединиха преподаватели от различни университети и учени от БАН. А към сградата на Министерския съвет полетяха домати и топчета с боя.

Снимка: БГНЕС

По традиция протестът премина по централните улици и булеварди, а шествието се раздели на две. Едната група продължи към „Орлов мост“, а част от протестиращите разпънаха палатки пред Ректората на Софийския университет.

Недоволните граждани обявиха, че в четвъртък предстои блокада на парламента, а тази вечер от 18,30 ч. ще има протест пред посолството на Германия в София.