Монети за властта, обикаляне на трите протестни палаткови лагера в центъра на София, участие на хиляди хора и силни възгласи "Оставка!" белязаха 25-тата вечерна демонстрация срещу властта у нас.

Протестът започна със замерване на Министерския съвет с жълти стотинки. Монетите раздаде на множеството един от организаторите – адв. Николай Хаджигенов. Той иронично подчерта, че парите са дошли от бизнесмена Васил Божков, като така отговори на обвиненията, че демонстрациите са платени от хазартния бос.

Снимка: БГНЕС

„Бойко Борисов не прави нищо без пари, затова сме решили да му платим днес да си подаде оставката“, заяви Хаджигенов.

Снимка: Емил Митев

И допълни: „Борисов надмина своя идол Орешарски, крие се 100 пъти по-добре от него“.

„Ние не се мразим един друг, ние мразим вас - и то откровено!“, заяви друг от т.нар Отровно трио - Арман Бабикян. И допълни: „Ние не пречим на българите да пътуват, нито да работят, ние пречим на държавата му да си затваря очите и ушите пред искането за оставка“.

На протеста има хиляди граждани от всички възрасти.

Гледайте на живо тук:

Снимка: БГНЕС

Минути след 21 ч. протестът тръгна по бул. "Цар Освободител".

Демонстрантите минаха покрай Народното събрание, което беше обградено от полицейски кордон. Те продължиха покрай новия палатков лагер пред Ректората на СУ, за да стигнат до Орлов мост.

Около 22 ч. на ключовото кръстовище дойдоха и кукери. Част от шествието се отдели и тръгна към Националния дворец на културата.