Трето денонощие продължават блокадите в София. Остава парализиран трафикът на площад "Независимост", както и на "Орлов мост".

Сутринта напрежението ескалира, след като възрастна жена отиде при хората в палатковия лагер, за да изкаже възмущение от блокадата. Срещу жената е образувано досъдебно производство за хулиганство, научи bTV.

Стигна се до спречкване, след което беше арестуван един от протестиращите, а жената беше отведена в полицията за изясняване на случая.

От ГЕРБ отрекоха възрастната жена да е от партията, каквото информация се появила. Готови са за диалог стига да има представителност на протестиращите. И допълниха, че  при оставка и служебно правителство парламента няма да може да приеме бюджета например.

Малко преди 9:30 жена преминава през надписа "Оставка", който протестиращите направиха с трева.

След разговор с част от хората в палатките, няколко минути по-късно отново се появява в района.

След разменените реплики полицията задържа Петър Кърджилов.

“Госпожата псува и ни нарича с всякакви обидни думи, посяга с бастун, а ние сме тук да се борим срещу мафията, срещу Доган и Пеевски се борим”, каза Петър Кърджилов.

Бившият PR на Десислава Иванчева отрече да е пил алкохол.

„Трябва всички да преценим от коя страна е извършена провокация, ние ще се въздържим от този коментар, но искам за пореден път... Всеки има право на мнение. Тук за мен лично жената се я появила там, за да изрази своето мнение и всички видяхме реакцията на протестиращите“, заяви ком. Тони Тодоров, зам.-началник на "Охранителна полиция" СДВР.

Кърджилов е задържан. Адвокатът му обясни за bTV, че е повдигнато досъдебно производство. А жената, представила се като д-р Тодорова, е дала показания.

„Това беше провокатор, изпратен от ГЕРБ с цел тук да стане скандал, да се говори само за това и да се отклони вниманието от нашите искания“, заяви Светослав Трайков, представител на протестиращите.

„Ние направихме консултации с всичките областни ръководстова на ГЕРБ, и искам категорично да заява, че жената не е член на ГЕРб нито е била член на ГРЕБ. Искам остро да осъдим това, което се случва в двумилилонан София, уважавам правото на всеки един да протестира, правили сме го по време на тройната коалиция, но никога не е било за сметка на другите граждани. Не може малцинството да решава какво да се случва спрямо мнозинството“, каза Александър Ненков, ГЕРБ.

На „Орлов мост“ вече ще има представители на общинска полиция - в помощ на преминаващите граждани и за по-голяма сигурност.