Ново обединение вдясно се роди днес – ДСБ, "Да, България" и партия "Зелените" подписват споразумение, с което да се явяват на избори.

Коалицията носи името "Демократична България".

На последния парламентарен вот политическите формации не успяха да се обединят, за да се явят заедно. ДСБ беше част от „Нова република”, а хората на Христо Иванов бяха част от друго обединение. И двете коалиции останаха под 4-процентовата бариера.

Сега се готвят заедно за европейския и местния вот. Чакат и други.

„Ще разговаряме с всички политически сили, които имат ясно опозиционно отношение към тази власт”, съобщи Атанас Атанасов.

За различните ресори в „Демократична България” ще участват лица и от трите партии. Освен лидерите, сред по-интересните членове на политическия екип са икономистът Георги Ганев, тенисистката Мануела Малеева, бившият лидер на СДС Мартин Димитров, проф. Александър Кьосев, бившият военен министър Велизар Шаламанов и дипломатът от кариерата Стефан Тафров.

„Бойко Борисов се притеснява от това да не се роди автентична дясна алтернатива, защото тя ще му спука балона, а ние за това сме се събрали тук”, заяви ген. Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България".

„Днес се събираме не само, за да влезем в следващия парламент, за да има просто реална опозиция, а за да заменим тази власт с друга, по-добра досегашната власт”, каза Христо Иванов.

Той допълни, че се надяват да бъдат фактор за предизвикване на по-скорошни парламентарни избори, „защото това управление е вредно за страната”.

На днешното обединение дойдоха и много от старите десни и си обещаха, че няма да е като предишните пъти.