"Не съм разговарял с Ахмед Доган. Аз съм направил всичко от моя страна, сега той е на ход", каза председателят на ДПС Делян Пеевски след заседание с областните председатели на партията.

"Трябва да бъдем обединени, призовавам д-р Ахмед Доган към обединение на ДПС. Това никога няма да си го простим и двамата с д-р Ахмед Доган – ако партията се разцепи по оста Доган – Пеевски", заяви Пеевски.

Той обяви още, че областни председатели на ДПС са били сплашвани и притискани да не се включват в срещата с него днес.

"Всички, които са били натискани, ще си поддадат жалби в МВР", посочи Пеевски.

По думите му и другият председател Джевдет Чакъров също е звънял на колегите да ги кара да не идват на сбирката, което не му прави чест.

„Аз със сигурност няма да бъда кандидат за премиер при втория мандат, а кой ще отиде да го вземе от президента, тепърва ще се уточнява. Аз искам да има правителство и с трите мандата“, заяви Пеевски.

Снимка: БГНЕС

Председателят на ДПС по спешност събра областните председатели на ДПС в столичен хотел. Срещата беше закрита за медиите.

 

"ДПС постигна резултат да е втора партия, да има 47 депутати и никой не може да си позволи това да се счупи. От моя страна тема няма - аз съм готов да сме заедно, искам да сме заедно и ДПС да върви обединено напред", заяви още Делян Пеевски.

В събота в сараите на Ахмед Доган на "Росенец" се събраха 17-те депутати, послушали го да не подкрепят кабинета на Росен Желязков.

Снимка: БГНЕС

След срещата пред медиите Чакъров заяви: "Връщане назад няма и ДПС трябва да се върне в своя нормален вид и своята автентичност."

Той коментира, че решенията в партията трябва да се взимат от колективните органи и то след обсъждания.