В първото от летните издания на COOL...T, в които екипът припомня най-гледаните интервюта от сезона, трикратната носителка на световната титла в бокса Десислава Кирова – Дейзи Ланг разказва за пътя си към върха, споделя тежките моменти в личния си живот и разкрива какво може да я разплаче.

„Реших да се утвърдя в мъжки спорт, в който нямаше никакви традиции, и като първата жена в този спорт беше много тежко, трябваше да полагам много повече усилия да убедя и моя треньор, че мога да постигна това, което мъжете постигат. Боксът е интелигентен спорт и аз трябваше да убедя всички, че този спорт не е опасен за жени."

Истинското й име е Десислава, но то се оказва твърде дълго за треньорите й в Германия. Те започват да й казват Ланг, заради дъгите й крака, и Дейзи The Lady Ланг, заради подчертаната й женственост.

„Качествата, които притежавам, са противоречиви и постоянно питах: "А как, според вас трябва да изглежда една боксьорка? " Хората смятаха, че трябва да изглеждам като мъж - със счупен нос, с много мускули и да говоря като мъж, а аз изглеждам точно противоположното – винаги са ми казвали, че съм модел, актриса, но не и боксьор.” Деси признава, че извън ринга е по-суетна от другите жени, които не се занимават с такива спортове.

„За мен няма значение дали ще се бия срещу мъж или срещу жена, когато стъпя на ринга. Аз трябваше да се боксирам като мъж и да побеждавам, така че моят противник нямаше лице.“ Най-известната ни боксьорка не допуска нито една загуба в продължение на 6 години.

В интервюто за COOL…T  Дейзи разказва за най-тежката си среща на ринга, с която успява да запази третата си световна титла. И до ден днешен не може да повярва как е издържала на неописуемата болка. „В седмия рунд аз просто не можех да се движа, стоях на едно място, не можех да отида до корнера да седна по време на почивките и тогава беше размяна на удари на живот и смърт."

Дали такава жена някога се е чувствала слаба, кой всъщност е силният и кой слабият пол, според нея – вижте в следващото видео:

Деси разказва, че спортът е отворил много врати пред нея. Срещала се с Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Майк Тайсън, Владимир Кличко, Мики Рурк, Вал Килмър, Лаянъл Ричи, Серена Уилямс... повечето са нейни лични приятели, чиито номера има в телефона си.

Екипът на COOL…T благодари на най-известната ни боксьорка за отделеното време. Това беше единственото интервю на Дейзи по време на краткия й престой на родна земя.