Започна ремонтът на пропадналия мост при Червен бряг, който откъсна 6 населени места от околния свят. Държавата отпусна над 1,3 млн. лева заради бедствената ситуация в общината.

Днес възрастни и ученици вървяха пеша през моста между село Горник и Червен бряг в тежката зимна обстановка.

Вече е избрана фирма изпълнител , която ще ремонтира моста, и машините започнаха да работят. Те разчистват подходите към основите на съоръжението, за да стигнат до поддалата носеща колона.

Тази сутрин държавният глава Румен Радев е провел телефонен разговор с военния министър Красимир Каракачанов. Станало е ясно, че в Президентството са постъпили десетки сигнали от бедстващи граждани в района.

Хората от шест населени места от десния бряг на р. Искър са откъснати от града. Държавният глава е апелирал да се вземе решение за монтиране на временен мост при село Чомаковци. От военното министерство са казали, че се работи по въпроса.

Утре експерти ще направят оглед на място и ще кажат дали това е възможно.

Друг пътен инцидент затрудни придвижването в Северозапада. Тежкотоварен камион задръсти движението между Мездра и Роман за над час.

Полицаи и шофьори помагаха машината да бъде отстранена от платното. Някои от пътниците, попаднали в снежната блокада, обясниха, че пътят не е бил почистен от обилния сняг.