Дръзко нападение и обир на самотноживееща жена в стражишкото село Виноград, разкриха полицията и прокуратурата. Потърпевшата е оцеляла по чудо.

Късно вечерта двама мъже с качулки влизат в дома на 77-годишната Верка Георгиева и я нападат. Жената е с операция на гърлото - виковете са напразни.

"Те са й хвърлили кърпа на лицето, вързали са й ръцете отзад със сезал, хвърлили са я по очи. Седнали на главата й отгоре. И той като я затиснал, тя е нямала въздух, почнала да рита, но той я натискал и я биел. С юмруци, главата й биел в земята", разказа Веска Ангелова, дъщеря на пострадалата. 

От пръстите на ръцете й са свалени 7 златни пръстена. Задигната е и раница със 600 лева, документи и лични вещи. 

Верка разпознава единия от нападателите. След като си тръгват, пълзешком успява да ритне вратата на мазето, където е захвърлена и да освободи ръцете си.

"На всеки пет минути трепери и скача като луда от леглото. Все пред очите мий вика, и въздухът ми спира вика, че умирам"“, добави дъщеря й Райна Василева.

Разпознатият е задържан. 18- годишен младеж от същото село, познат на полицията. Излежал присъда за грабеж преди по- малко от месец.

"Касае се за тежко престъпление, за което е предвидено наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода“, обясни наблюдаващият прокурор Ивайло Гайдаров.

За пострадалата сега се грижат близките й. Помагачът на задържания още се издирва.