ДАНС влезе в "Кинтекс", съобщи бившият шеф на предприятието Александър Михайлов.

Според него агентите изземват документи и информация за плащанията на дружеството във валута.

"Това се случва часове, след като в ефира на bTV разказах схемата за източване на държавната фирма, която хората на Корнелия Нинова активираха в последните дни. По нея, само от началото на седмицата са платени над 800 000 лева на офшорна фирма от Дубай - фалшив посредник", заяви той.

Михайлов подчерта, че самият той е бил уволнен преди три месеца, защото е отказал да участва в тези схеми.

"Вече няма човек, който да не е разбрал истината защо бях неудобен на Корнелия Нинова. Тя ще отговаря на въпросите оттук нататък. Знаете ли кое е най-жалкото обаче: никой няма да потърси съдебна отговорност от нея. Защото тя си назначи бушони в "Кинтекс", които сега ще изгорят. Неудобните като мен тя се опитва да смаже с изфабрикувани дела и откровени клевети. Всички ние, данъкоплатците в България, платихме 800 000 лева на офшорка в Дубай и още 70 000 лева, за да води държавата дела срещу мен по разпореждане на Корнелия Нинова. Това е наследството от управлението на председателя на БСП", посочва още той.

За bTV от "Кинтекс" отказаха коментар. От Министерството на икономиката казаха пред bTV, че правят проверка по сигнала.

До този момент не успяваме да се свържем и с настоящите изпълнителни директори на "Кинтекс" Валери Гроздев и Александър Павлов, както и с ръководството на ДКК. Вратите на дружеството "Кинтекс" в момента са заключени.

Директорът на ДКК Смиляна Нитова-Кръстева потвърди пред bTV за проверката и добави, че твърденията на Александър Михайлов са неоснователни.

"Новото ръководство работи добре и няма злоупотреби. Нека престане Александър Михайлов да фантазира", каза тя.